Slätta IP
3 juni 2017
15:00

Referat: Slätta SK - Fagersta Södra IK

Södra är alltjämt obesegrade på bortaplan efter att ha spelat 3-3 mot Slätta SK på Lördagen. Södra fick en mardrömsstart då hemmalaget tar ledningen redan i den 2:a minuten efter att Södra haft en frispark på offensiv planhalva men den blev misslyckad då Slätta vänder på spelet blixtsnabbt och en ensam anfallare gör inget misstag utan drar dit den i mål. Södra kvitterar per omgående då Adam Östberg drar dit den på halvvolley i den 4:e minuten efter att Jocke Larsson spelat fram Adam. Därefter försöker lagen att få ordning på spelet på den väldigt ojämna planen och nästa målchans är Slättas då anfallaren nickar mot mål men Johan Hagelin i Södra gör en högklassig räddning på nicken. Zoltek har ett avslut på volley som går rakt på mv. Slätta får ytterligare ett fint läge att ta ledningen men Hagge i målet gör ännu en fin räddning på ett friläge. I halvtid står det 1-1 där Slätta hade dem vassaste chanserna.
I andra så tar hemma laget Slätta ledningen med 2-1 igen då Hagge räddar första skottet men returen slås in . tid 50 min.
slätta är nära ytterligare då Hagge i målet får briljera med en riktig idioträddning på en nick.
Kvitteringen till 2-2 gör Johannes Körkkö efter ett fint förarbete utav Emil Johansson i den 68:e minuten.
Endast 4 minuter senare så gör Slätta 3-2 efter ett litet misstag utav Hagge i målet . Södra vägrar att ge sig och kvitterar i den 85:e minuten genom Jocke Larsson som drar dit en frispark rätt upp i nättaket. matchen slut 3-3.

Det var ett hårt skadedrabbat Södra som kom till spel där bl a Arman och Simon tvingades lämna återbud på matchdagen, så 1 poäng får vi va jätteglada för. Det var en väldigt fysisk match på en plan som var i riktigt uselt skick så nåt ordnat spel för nåt utav lagen var bara att glömma. En riktig kämpainsats utav hela laget var det där Slätta var närmast segern.
Bäst i Södra var inlånade målisen Johan Hagelin som gjorde ett par högklassiga räddningar som höll oss kvar i matchen även om sista målet inte var helt otagbart. Även Zacke Ström och Pawel Gentek gör det bra som får stångas mot ett par giftiga forwards. Nästa match är mot Ljusne på Lördag på Onsjö.